01 december 2009

På julstjärnefrontenDet eviga dilemmat hos oss lyder: Röda eller vita julstjärnor? Åsikterna brukar ofta gå isär gällande vilka stjärnor som är vackrast. Något som vi allihopa på Petterssons ändå är ense om i år är att en av årets "nyhets-stjärnor", vita Cristallo (på bilden), är en av de finare stjärnorna på länge. I alla fall rent växtmässigt.

Visste ni annars att julstjärnan egentligen härstammar från Mexico!? Enligt sägnen växte julstjärnan upp bland bloddropparna från en aztekisk gudinnas brustna hjärta, tragiskt värre och inte det minsta juligt! Om ni har tid över, kolla gärna in http://www.julstjarna.info/ för mera intressant info om julstjärnan.

Ps. Två snabbråd gällande skötsel av julstjärnor: 1. Se till att de inte får för kallt (inte mindre än runt 12 plusgrader under vare sig transport eller förvaring). 2. Låt julstjärnan torka upp mellan bevattning (inget vatten på fatet!).

2 kommentarer:

  1. Hej! Vad har ni för julkrubbe alternativ i år?`?
    Ge gärna tips.

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för frågan! Egentligen har vi bara två olika julkrubbe-alternativ i år. I och för sig så är det inte så "bara", det är nämligen två mycket bra alternativ :) Skall försöka få till ett inlägg om krubborna inom kort!

    SvaraRadera