27 november 2009

Ute eller inne?Ifjol, under en kaffepaus i adventstid, fnissade vi hjärtligt åt texten på en förpackning med elektriska julgransljus. Julgransljusen togs fram ur gömmorna under eftermiddagskaffet (en utejulgran skulle placeras utanför affären). På förpackningen lydde rubriken "Ljusserie för bruk utomhus". Nåja, så långt var allt väl, ljusen skulle ju användas utomhus. Lite förvirring uppstod ändå när vi läste vidare. Efter rubriken berättade den inledande meningen att "Ljusen är avsedda för bruk inomhus". Hmm... hur hade tillverkarna tänkt det riktigt? Utomhus eller inomhus? Mitt emellan?

I år togs samma förpackning fram, dock slapp vi ta ställning till om vi skulle använda ljusserien ute eller inne. Vi beslöt oss nämligen för att ta in en julgran i affären och pynta den med levande ljus istället för med elektriska.

Vi vill, trots en del funderingar, rikta ett stort tack till julgransljus-tillverkarna. Ni har muntrat upp två kaffepauser hos Petterssons, det är inte illa! I och för sig så är vi ganska lättroade, men ändock, tack!

3 kommentarer:

 1. Haha, översatta texter kan vara riktigt underhållande. Jag köpte nyligen en febertermometer som man lär kunna mäta temperaturen i axelhålan med, inte helt säker på var det är :)

  Intressant att läsa om allt jobb ni har i växthuset. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Tack för den fina julstjärnan den står så fint i en vit kruka på köksbordet.
  Satt faktiskt som klistrad vid datorn när det knackade på dörren och läste de lokala inredningsbloggarna... även denna inklusive.

  Tusen tack.
  Pia

  SvaraRadera
 3. Hallå Hanna! Axelhålan, haha :) Nå, om man söker tillräckligt länge kanske man kan hitta den :) Hoppas läget är under kontroll i Åbo och att termometern inte behöver användas!

  Å hej Pia! Vad bra att du gillade stjärnan! Och vad kul att du läser vår blogg!

  SvaraRadera