15 november 2009

Hänt i veckan


I veckan har det gjutits hos Petterssons. Inget mindre än en grund till en ny försäljningshall/ett nytt växthus.

Under sommarhalvåret har kunder fått vandra fritt i alla våra växthus. Detta har i praktiken inneburit både det ena och det andra. För att nå blommor (sommarblommor) har man som kund fått hoppa över vattenpölar, slangrar, rör och vem vet vad. Charmighetspotential har kanske funnits, det har ju på alla sätt varit äkta och genuint att vandra runt i blomsterhavet. Å andra sidan har charmigheten försvunnit ganska snabbt när pensionärer, småbarnsfamiljer osv. varit i farten. Systemet har inte direkt varit ändamålsenligt och kundvänligt. För att råda bot på detta problem är ett nytt försäljningsväxthus på gång.

Tanken är att alla sommarblommor (liksom vår- och höstblommor, typ violer/penséer, krysantemer, erica osv.) skall samlas på ett och samma ställe. Vi hoppas och tror att nybygget skall bli både snyggt och praktiskt.

Annat som hänt i veckan är att hyacinter och amaryllisar har fått komma ut från kylen. För tillfället vattnas lökarna sparsamt och har det ljust och trevligt under lampor. Gott folk, det kommer att bli jul hos Petterssons också i år!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar