29 december 2009

Fest


Kanske en Lilja eller en Cymbidium-orkidé skulle passa på nyårsfesten!?

Gott Nytt År! Tänk, ett nytt år står för dörren. Nytt, spännande och förhoppningsvis bara fyllt med trevligheter. Dagarna runt nyår är, om vi pratar blommor, jätteroliga! Detta i och med att det inte finns några strikta regler eller starka traditioner för vad man "borde köpa" och för hur blommorna "borde se ut". På nyår får man ta ut svängarna hur mycket man vill. Nåja, en liten grundregel finns väl, i alla fall enligt mig. Den lyder: När det är fest köper man hem snittblommor!

Är inte det finländska blombeteendet annars lite tråkigt?! Hur ofta köper egentligen "Matti Meikäläinen" hem blommor? Till jul och påsk? Jag har en viss förståelse för att förgängliga saker som blommor inte alltid prioriteras jättehögt, men, onekligen är blommor en verkligt fantastisk stämningshöjare (och dessutom är de bra för själen).

Ibland påstår folk att blommor är alltför dyra att köpa. Jag är av en helt annan åsikt. Blommor är nog en ganska billig lyxgrej. Hur mycket kostar några nejlikor eller en liljekvist eller lite tulpaner? Jo, några ynka euron... Tack och lov så är ju det enkla och därmed det ganska billiga (t.ex. lite tulpaner, någon kvist med liljor i en trevlig vas/kanna/skål...) nästan alltid det vackraste! Mera blommor till folket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar