13 december 2009

Jul och kalasIgår hade vi kalas hos Petterssons, vilket var mycket trevligt! För er som inte hade möjlighet att komma och hälsa på - här på bloggen vankas några bilder ur inspirationsrummet "juldagsmorgon". Vår strävan var att enbart duka med produkter ur vår affär.

Det är konstigt hur tiden alltid rusar iväg. Tänk, nu är det bara 11 dagar kvar till julafton. Jul är en fantastisk tid hos oss - dofter, stämning, glada kunder (oftast)... Å andra sidan får man sannerligen känna att man lever. Att vara privatföretagare har många positiva sidor, t.ex. den stora flexibiliteten och friheten, men även en del negativa, som bundenheten , faktumet att man kunde jobba ihjäl sig och den ständiga osäkerheten gällande försäljningen (räcker varorna? har vi för mycket blommor? den ekonomiska biten? osv.).

De negativa sidorna har en benägenhet att komma fram runt juletid. Tillika som också de positiva sidorna kommer fram, det är ofta skoj att omge sig med paketpapper, stressa runt, önska "god jul" till höger och vänster och att packa julstjärnor som en galning åt våra partikunder.

Det som är lite synd är att man ofta ändå får nog av hela julkarusellen och att förmågan att slappna av haltar under veckorna före jul. Tyvärr blir det till sist så att man äter, sover, drömmer, tänker och lever julblommor 7 dagar (nätter) i veckan. I och för sig; värre saker kan man ju leva för och av :) Dessutom har vi ju försatt oss i situationen själv och hittills har vi klarat av det - månne vi inte ska fixa det också i år!?


3 kommentarer:

 1. Hej!
  Juldagsmorgonrummet var helt underbart! Där kunde jag ha blivit hur länge som helst.Inspirerad blev jag också,fick två saker med mej hem därifrån. Har ännu en pryl jag går och funderar på...kommer snart på nytt!
  H. Anette

  SvaraRadera
 2. Oj, va fint det ser ut!

  H/Åbo-M

  SvaraRadera
 3. Hej Anette! Vad roligt att du blev inspirerad, du är så välkommen igen!

  Tack M för Åbo-hälsningen!

  SvaraRadera