26 oktober 2009

FavoritfunderingEn ganska vanlig fråga, som brukar ställas till oss som jobbar med blommor, är "vilken är din favoritblomma?". När svaret "alla blommor är fina" uttalas så brukar människor (för det mesta) se lika frågande ut som innan svaret kom. Låt oss därför reda ut det hela...

Förstås finns det blommor som man gillar bättre och sämre, orsakerna kan vara allt från doft till hållbarhet. Men, när det kommer till kritan så är alla blommor vackra (oberoende av färg, hållbarhet, doft, form...) förutsatt att de placeras i sin rätta miljö och är "vackert odlade" (alltså, är fräscha och friska). Det absolut finaste är nog när former, färger och stil på blommor harmonierar med den miljö blommorna placeras i.

När det handlar om kombinationer av blommor gäller förstås även samma princip. Om du anlägger en rabatt eller plockar ihop en bukett är det enkla rådet - håll dig till stilen.

För att relatera till bilderna...En lilja (överst på bild) kan vara fantastiskt vacker på sitt rätta ställe, medan en "organiserad" bukett eller ett "fantasibygge" kan vara det perfekta alternativet i en annan miljö. Det är intressant att jobba med blommor, tro inget annat! Fastän det å andra sidan ibland kan kännas som om inga blommor överhuvudtaget är fina och intressanta. Det är så lätt att bli "blind" inför saker man ser varje dag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar