29 mars 2012

Tidens gång

Får igen konstatera att dygnet borde definitivt ha mer än 24 timmar denna årstid. Tycker att tiden bara rinner i väg, en dag bara flyger sin kos och så börjar nästa. Trots allt är det väl då man har det som bäst, när tiden inte blir lång. Sänder alla dem som inte orkar eller kan jobba, av en eller annan orsak, en varm tanke och inser hur bra vi själva har det, mitt i livet!
Dagens bild, är en bild från vårt hem. Blomman en Lyktranka (Ceropegia Woodii) är för tillfället en favorit. Blomman har väldigt lite krav både när det gäller skötsel och växtställe. Den trivs hur bra som helst även lite längre in i rummet och vill bara ha lite vatten nu som då. Tidens gång får komma med i näbbskorna som min man fick "ärva" som liten pojke och träbägaren av betydligt äldre datum som följt generation efter generation från min släkt. För mig (och även de andra i familjen) betyder gamla saker mycket. Det är så fantasieggande att tänka på vem som kan ha använt dem och vissa saker också vad de använts till. Därför blandar vi friskt både nyare och äldre saker i vårt hem och trivs med det.

2 kommentarer:

  1. ceropegia woodii är oxå min favorit! klarade tenten bra annars...spatiphyllum kom oxå!:)och den mindes jag galant efter det du berättade!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nog är den fin den rara Lyktrankan. Skoj att tenten gick bra och vissa saker att relatera till minns man ju extra bra, borde bara få till ännu mer sånt.

      Radera