05 mars 2012

Måndagsmix

Så har igen första dagen på en ny vecka gått till historien. Det känns som om dagarna kommer och går med raketfart. I dag har vi åter sått en hel del nya plantor bla  Lobelia, Sommarnejlika, Rosenskära, Minipetunia... Pelargonkrukorna har placerats på sina bord, mer jord har tagits in, blommor har köpts in, blommor och presenter har blivit sålda, med andra ord, en helt vanlig dag denna årstid.
På hemmafronten iakttar vi mer än på länge hur ljuset kommit tillbaka, var solens strålar dyker upp just nu osv eftersom det är första våren vi går till mötes här sen vi flyttade från vårt tidigare hem. Det börjar ju så småningom bli dags att fundera över planering och plantering av trädgården, skoj!



Tillsvidare håller vi oss inomhus med växterna och dagens bilder blir en bild från vårt hem och från dagens sådd. Ibland undrar folk hur vi sår alla frön, här kommer upplysning: vi sår 1 frö per plugg, 160 pluggar/ såbrett(av den storlek vi använder) sammanlagt ca 70.000 frön i år, det är betydligt mindre än förr eftersom vi köper Penséerna och Violerna ( ca 40.000), som vi också sått tidigare år, färdigt som oomskolade småplantor. Senare skolar vi om alla plantor i 8, 10 och 12 cm:s krukor, beroende av blomsort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar