31 maj 2010

Sommarblomsnyheter



Hos Petterssons har vi glädjande nog lite sommarblomsnyheter att erbjuda i år. Jordgubbsamplar uppe till vänster är både dekorativa och användbara medan Cuphean (till höger) är tålig och näpen (dock inte ätbar).



Pelargonen "Angel eyes" är en lite nyare pelargon som också i år fått växa i växthusen. Palettbladen till höger är sådär roligt fulsnygga.



Olika "gröna" alternativ finns att välja mellan. Ricinen till höger är ypperlig om man vill få till lite höjd i planteringar.



Snöflingan till vänster är inte direkt någon nyhet, dock är den ljuslila färgen på blomman en nyhet (jämfört med föregående års vita variant). Den rosa Femuddingen (Pentas) är ju alldeles jättenäpen.



Mera grönt finns i form av Pilea den ackompanjeras av lila Heliotrop i bakgrunden. Den rosa Diascian (Tvillingblomma) har sett dagens ljus förut hos oss dock får den komma med på ett hörn i och med dess roliga buskighet.



En kulig sort av Laurentia (till vänster) finns också till försäljning liksom väldoftande lavendel.



Dahlian är ack så mäktig medan Sommarljus (Gaura) är söt och skir. Låt oss hoppas på en spirande sommar fylld med växtkraft.

--------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar