27 maj 2010

Den blomstertid nu kommer...Examensfesterna närmar sig med stormsteg här i Österbotten. Inkommande fredag hålls yrkesskolans dimission och nästa veckas lördag får studenterna sina betyg. Hos Petterssons laddar vi upp med både blommor och presenter. I veckan har bland annat nya smycken från Kreativ-insikt anlänt. På bilden uppe till vänster finns halssmycket "Bär en önskan" i silver (i en Curcuma - kanske ett alternativ till den traditionella examensrosen?!)En sparbössa vore kanske en bra present till en fattig student?! Sparbössan på bild kommer från Cult-design (texten på boxen går att ändra enligt sparändamål; drömmar, hushållskassa, roligheter, kläder, bensin osv.). I gerberan vilar halssmycket "Kärlek och drömmar" från Kreativ insikt.Om man känner sig manad att bryta mot studentros-traditionen så finns flamingon och callor till försäljning. Till försäljning finns också en hel uppsjö av änglar. En vakande ängel är ingalunda ett dåligt present-alternativ åt en ung människa på väg ut i livet.För de flesta studenter och yrkesstudenter brukar någon form av flytt hemifrån följa efter examen. Då kan det vara bra att ha en mugg med fat från Serholt eller en gästbok gjord av Sari Haapa med sig i flyttlasset.I flyttlasset passar ju också kökshanddukar, pigga kaffekoppar och randiga skålar ypperligt.

Ps. Hos Petterssons har vi ändrade öppethållningstider. Under vardagar är vi på plats från 9-20 och under lördagar från 9-15. Öppettiderna gäller framtill midsommar! Välkommen!

----------------------------------

2 kommentarer:

  1. Oj vad fina saker! Det finns dock tre hinder som gör att jag personligen inte kan glädjas åt dem. 1. Jag känner ingen som blir student i år som jag kan överräcka gåvan åt. 2. Jag har inte själv examensfest och kan önska grejerna. 3. Det är lite lång väg att åka till Esse och hämta dem hur som helst.

    Hälsar Jessica som älskar de alternativa blommorna till studentrosen. Ner med den tråkiga rosen tycker jag!

    SvaraRadera
  2. Haha! Då har jag full förståelse för att du inte dyker upp hos oss i år :).

    Hälsar Ida som tycker att det är roligt med folk som ser möjligheter i andra blommor än rosor.

    SvaraRadera