27 april 2010

Växthusnytt



Hurra, det tar sig... Småningom börjar sommarens plantor vara omskolade! Före sommaren är här kommer förstås morsdag och hos Petterssons försöker vi förbereda oss inför helgen så gott det går. Jag vill poängtera att om jag vore mor och bodde i trakterna kring Petterssons så skulle jag önska mig en hortensia (en knoppig, vit variant på bild uppe till vänster). De blir verkligen superfina i år! Dessutom är de ypperliga blommor i och med att man kan ha dem inomhus till början av juni och sen placera ut dem (trivs ofta i halvskugga). En stor kruka fylld med hortensior slår det mesta gällande skönhet här på jorden. Förstås övervintrar inte vår variant av hortensior utomhus men det förgängliga här i livet skall ändå inte underskattas...



Övriga blommor som verkligen kan betraktas som sköna är de aktuella violerna. De är verkligen härliga och tåliga mot (i alla fall lite) frost. Om man vill pynta sin trappa eller sin terrass med något annat än med violer/penséer i detta nu så finns därtill margueriter och murgröna. De är också rätt så tåliga mot kyla.



Övriga alternativ på frosttåliga blommor är olika lökväxter. Glädjande nog har vi hos Petterssons en riktigt ordentlig rea på krokusar, pärlhyacinter, tulpaner, scilla, tazetter, bellis, hyacinter och narcisser. Skynda fynda!

--------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar