13 april 2010

KunderAtt jobba i Petterssons-affären innebär en hel del betjänande och socialisering. Detta är, utan att överdriva det minsta, något av det mest intressanta som finns. Människomöten och kundupplevelser är lärorika! Mixen av åldrar, smaker och personligheter kan liksom inte bli annat än intressant. Det bästa av allt är dessutom att det i 99% av alla kundfall handlar om "intressant" på ett mycket positivt sätt.

Det finns många kunder som genom åren har berikat vardagen på Petterssons; allt från de näpna stamkunds-tanterna till yra, nyblivna fäder till alldeles enastående positiva Sverige-svenska sommargäster till vanliga, härliga bybor till trendkänsliga damer till män på friarstråt till ja, ni märker... listan kunde bli hur lång som helst. Det skulle finnas massvis med guldkorn att dela med sig av gällande kundupplevelser men en av mina personliga favoriter är en växthusupplevelse.

Till historien hör att det var en jättevarm sommardag mitt i den brådaste plantsäsongen. Några ur personalen packade parti-blommor (som skulle köras ut till nejdens blomsteraffärer) i ett alldeles stekhett växthus. Vi avbröts dock plötsligt i packandet när en dam i övre medelåldern kom skuttande och galopperande genom växthusets "mittgång". Kjolen fladdrade, liksom håret, och hennes gälla, förtjusta tjoande om att "HERREGUUUD, det är ju som att vara i PARADIIISET!!!" är något vi alla ur personalen kommer att bära med oss.
Det är ju precis den attityden man borde ha till växthusarbete (också under svettiga, panik-dagar i juni)! Efter den upplevelsen lärde vi oss att lite galopperande, skuttande och tjoande i mittgången aldrig är fel för arbetsmotivationen.

Ps. Många ödmjuka tack till våra härliga kunder, utan er skulle Petterssons inte finnas!-------------------------

2 kommentarer: