14 juni 2010

Sommar, sommar, sommar...



ÄNTLIGEN börjar det vara dags att plantera ut sommarblommor på allvar här i Österbotten. Förhoppningsvis har frostnätterna varit och farit! Lavendel och vita pelargoner hör till några av mina personliga favoriter i sommar och förstås även syrener, trots att de inte finns i Petterssons sortiment...



Det som däremot finns i Petterssons sortiment är den vita, pampigt underbara sticklingdahlian och diverse kryddor (allt från mejram till gräslök till körvel).



Vi skall innerligt hoppas att årets sommar för med sig sådär lagom mycket sol och både ett och annat kaffe-/saftkalas i det gröna! Är annars inte de randiga skålarna på den högra bilden alldeles bedårande (hmm... de är kanske lätt otydliga...). Vare sig ni kan göra er en uppfattning om dem eller inte så kan jag berätta att de är som gjorda för att innehålla glass!



Om någon är på hugget för lite grönsaksodling så finns ännu upplysningsvis squash-, olika specialtomat- och paprikaplantor till försäljning hos oss. För att fortsätta på upplysningstemat så vill jag även informera om att vi under denna vecka, liksom följande vecka, har öppet till kl.20 under vardagskvällar. Välkommen!

TACK till Kullavägen 9 för lån av IKEA- bänk, syrenhäck och gräsmatta!

---------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar