23 september 2013

Gurkinläggning

I dag har det bla. varit gurkinläggning på programmet. Jag tycker att jag har fått "världens bästa" recept både enkelt och supergott! Har nu i många år lagat just detta och använt både frilandsgurka och växthusgurka. Kan med facit i hand konstatera att båda går lika bra. Tips, något av det godaste som finns: hembakt färskt rågblandbröd med riktigt smör och Kullagurka. Minns ännu hur gott det var, trots ett det gått ganska många år sen jag blev glutenintolerant. Ger receptet vidare ifall nån är intresserad.
Kulla gurkor

2 kg gurka
2 l vatten
2 dl salt
Skölj och skiva gurkorna, lägg dem i saltat vatten över natten.
Häll bort saltvattnet och torka gurkorna väl.
Lag:
8 dl inläggningsättika
8 dl socker
2 tsk hel vitpeppar
3 msk senapsfrö
rikligt med dill (och dillkronor)
Varva gurka, dill och dillkronor i en burk. Koka upp lagen och häll den het över gurkorna. Tillslut och förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar