06 januari 2011

Årsberättelse 2010

Ett nytt år har inletts och det gamla har lämnats åt historien. Trettondagen till ära har jag tagit fram min sentimentala sida. Härmed följer glimtar ur Petterssons årsberättelse för år 2010:I januari bestod livet av allt från planering av sommarens odlingar till sådd till tulpanodling till binderijobb. Med andra ord bestod dagarna på Petterssons av en hel del vardag. Om än en högst angenäm sådan.I februari upptäcktes bland annat IB Laursens storhet och dessutom anlände en hel del sommarbloms-sticklingar.I mitten av mars semestrade Janne och Stina . Under tiden de var borta passade vi på att bygga marknadsstånd till affären. Dessutom höll vi växthusuppvärmnings-skola här på bloggen.I april firade vi påsk och försökte hålla reda på och ta hand om alla växande blomster.I maj var växthusen sprängfyllda med blommor, examensrosor såldes och Janne drog ut på vägarna med sin lastbil.I juni fylldes livet av sommarblomsförsäljning men också av firmalunch på familjen P:s terrass.I juli begav vi oss till Jakobstad för att delta i Jakobs dagars "gammaldagstorg". Under månadens helger fick vi även äran att ta hand om några brudpars bröllopsblommor.I augusti (och juli också för den delen) hade vi varmt, förberedde julstjärnornas ankomst, tog emot de små liven och skolade om dem.I september anlände en hel del nya höstgrejer till affären och så försökte vi få ihopknåpat lyckade beställningslistor med julprodukter.I oktober firades farsdag och dessutom byggdes det vidare på projekt "kundväxthus". I samband med detta gav traktorn Mc Cormick upp livslågan och ersattes därför av en "ny/gammal" Volvo från Forsby.I november ägnades bland annat tid åt att försöka hålla de julstjärnefyllda växthusen varma med hjälp av torveldning, ja, och åt att odla fina stjärnor samt hålla dem vid liv sådär annars och åt att odla amaryllisar och hyacinter. I slutet av månaden representerades Petterssons på köpmannamässan i Jakobstad av Janne och Stina. I samband med mässan såldes dessutomett förkläde åt Benny Törnroos (muminsången-mannen) (ja, det behövs ganska lite för att vi ska känna oss häftiga :).I december tillbringade vi, nästan mol allena, luciadagen i en av julstugorna på gågatan i Jakobstad, försökte få de 24 ooo julstjärnorna sålda, var nervösa över kölden, stressade en hel del, fann julefriden på julafton kl.13.05 och tog emot ett helt nytt år.

I det stora hela har det med andra ord varit ett riktigt trevligt år. Må det nya året bli lika spännande, blomstrande och lagom utmanande som 2010 var! Från vår sida vill jag ännu tacka er, blogg-läsare och kunder, för året som gått och samtidigt önska er ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2011!

5 kommentarer:

 1. Tack för att ni finns! Fin butik, vänlig betjäning och nära oss här på landet! Lycka Till inkommande år!

  SvaraRadera
 2. du tar så fina bilder! man blir riktigt avis :)

  SvaraRadera
 3. Oj, tack själv snälla, uppmuntrande du! Sådana uttalanden värmer :)!

  Tack för den Jessica :)! Tekniken heter "fota-som-en-idiot". Om man tar tusen bilder (nåja, kanske lätt överdrivet...) av ett och samma motiv så är sannolikheten ganska stor för att åtminstone någon bild ska bli bra :)! Hoppas vi ses snart!

  SvaraRadera
 4. Voi Ida och Linda va ni e gollo - speciellt på jeppistorget! Hälsn. en trogen kund

  SvaraRadera
 5. Äsch, såtee säjr du väl åt all som brukar sta på jeppistorgi.

  FAST, oberoende av om så är fallet eller inte så är det dylika uttalanden som gör att man uppgraderas från "trogen kund" till "favoritkund" - grattis (å TACK) :)!

  SvaraRadera