14 januari 2010

Tips


"Vihervaja" , bild lånad från Kekkilä.

Jag vill ju ingalunda verka dramatisk, men faktum är att ett av världens vackraste lust-/växthus lottas ut på Kekkiläs hemsida för tillfället. Gå in och kolla läget!

Ps. Kekkiläs produkter rekommenderas alltid av oss på Petterssons. Oberoende av om det gäller mylla, gödsel eller odlingslådor så står Kekkilä för mycket god kvalitet!

3 kommentarer:

 1. Alltid bra med lite dramatik, så länge det inte blir FÖR spännande :) Ska gå in till Kekkilä och delta i utlottningen! Ett dylikt växthus skulle inte vara fy skam...

  SvaraRadera
 2. Lyckan måste vi nog prova:)Har ett växthus men ett till sku int va sådumt.En fråga.Tror ni klematis övervintrar i växthuset? Satte ett i fjol i mitt växthus.fialina

  SvaraRadera
 3. Hallå Eirikas! Det skulle verkligen inte vara illa med en "Vihervaja"! Redskapsbod, odlingsutrymmen och "terass", vad kan man mera begära av ett ute-hus!?

  Å hej Fialina, två växthus skulle ju inte vara ett problem! Tänk, dubbelt upp med odlingsutrymmen!
  Din klematis skall i normala fall klara av att (nerplanterad) övervintra ute i rabatten (snö isolerar fint). Också i ett ouppvärmt växthus kan klematis klara sig, förutsatt att den är planterad i marken (poängteras kan ändå att bristen på isolerande snö, inne i växthuset, kan leda till att klematisen får för kallt). Om du har planterat blomman i kruka (utan att täcka den) så finns dock en risk att den har dött. Vintern här uppe i Österbotten har ju varit verkligt kall i år, -30 grader kombinerat med krukodling är inte så lyckat... Om du vill ha lite säkrare uttalanden gällande det hela så kan du vända dig till en plantskola (typ Blomqvists), de har hundra gånger bättre koll över perenner än vad vi på Petterssons har :) Lycka till!

  SvaraRadera