11 januari 2010

MatfilosofiFör att citera Ernst Kirchsteiger:

"Man kan komma hur långt som helst med en falukorvsring. Det handlar om helhet, dukning, var äter man, med vilka äter man och hur är den tillagad. Kanske är det så enkelt att ett gott glas vin i de ärvda kristallglasen lyfter falukorven till oanade höjder."

Jag är fullt övertygad om att en enkel sallad (eller en invecklad sallad också för den delen...) lyfts till högre höjder om den serveras ur Serholt-skålen på bilden. Sen är jag också övertygad om att sallader i kombination med Johannes Bremer-olivolja höjer måltiden ytterligare. Fast å andra sidan så är jag också fullt medveten om att den absolut bästa ingrediensen för en måltid heter "trevligt sällskap".

5 kommentarer:

 1. Vilket härligt inlägg!! Och skålarena är både stilrena och vackra! Ni har så mycket fint i er affär - det gläder!

  En fin arbetsdag till er!

  SvaraRadera
 2. Åh, tack! På tal om härliga inlägg så står jag dock i stor tacksamhetsskuld till dig och din blogg! Den har verkligen piggat upp många tråkiga stunder!
  Arbetsglädje tillbaka!

  SvaraRadera
 3. härliga salladskålar... och ja instämmer helt att salladen lyfts till högre höjder om man har en vacker skål somm denna... :-)

  SvaraRadera
 4. Oj. Va roligt att se Växthus. Brukar köpa alla mina sommar blommor hos er. Och jag skall säga de brukar blomma SÅ fint hela sommaren.Snart kommer våren. Kan tänka mig att ni redan förbereder er för sommarblommor o.s.v

  SvaraRadera
 5. Mycket sant Johanna :) Hoppas allt är bra i Ytteresse!

  Hej Fialina! Ja, vi börjar vartefter förbereda oss för sommarblommorna. Vad kul att dina blommor hålls fina hela sommaren, det tyder på att du sköter dem bra :) Trevlig torsdag till dig!

  SvaraRadera