10 juni 2013

Grön å grann!

 All respekt och ära åt pelargoner, flitiga lisor, petunior och övriga blommande sommarblommor men ack så mycket annat trevligt det finns att fylla rabatter, krukor och balkonglådor med. Bland annat dessa gröna godingar...
  
 Isolepis - skir och underbar! 

 Ricin - Ända sedan barnsben så har jag kopplat ihop denna växt med Adam, Eva och lustgården. Rejäla blad med underbar form. Är fortfarande ganska övertygad om att A&E skulle köpa med sig några stycken om de skulle komma till Petterssons på plantuppköp...

Murgröna - en klassiker som dessutom hålls fin hela långa hösten! Bra investering!

 
 Sommarcypress - som gjord för att ge höjd åt planteringar!

 Hmm... för att inte snöa in på det gröna temat alltför mycket... Kolla in den halvnya Stjärnlobelian! Många kunder har uptäckt den i år och det gläder oss - den är nämligen värd att upptäckas. Stjärnlobelian är betydligt högre än den "vanliga hängande lobelian" och dessutom fantastiskt buskig. 

Den vanliga lobelian ska förstås inte ringaktas för den skull. Knubbig och söt, vad kan man mera begära av ett blomster? På bild syns fina "Blue splash".

3 kommentarer:

 1. Stjärnlobelian...hmmm den hade inte heller jag upptäckt. Intressant sak detdär!:) Blommar den lika mycket som den vanliga?

  SvaraRadera
 2. Petterssons Trädgård11 juni 2013 14:30

  Trots att den på svenska heter Stjärnlobelia, så hör den inte till Lobeliasläktet. Det Latinska namnet är Laurentia Axillaris och visst blommar den både villigt och flitigt. En växt värd att prova på.

  SvaraRadera
 3. Tack för svaret:-) tyckte väl att den inte riktigt liknade den vanliga,måste se den live!

  SvaraRadera