21 maj 2012

Veckans försommartankar

Välkommen nya vecka! Ibland, speciellt denna årstid, funderar man när förra veckan slutade och nästa började. Vi försöker hålla söndagen som veckans lediga dag men denhär årstiden lyckas det inte så bra.
Blommorna växer och torkar oberoende av veckodag.
Ser tillbaka på veckan som gått och konstaterar än en gång, sorgen och glädjen de vandrar tillsammans.
Tycker att i det arbete vi har får man uppleva dethär speciellt mycket. man får vara med och dela sorgen och glädjen med sina medmänniskor. De flesta veckor är det begravningar, bröllop, födelsedagar, dop och andra händelser som man fixar blommor och presenter till.  Händer nu som då att man är uppe i begravningsbinderier och det kommer in folk som vill beställa bröllopsblommor osv. Hoppas man inte ännu blivit så yrkesskadad att kunderna upplever att man inte deltar med dem i det ärende de har, för alla och allas bekymmer och glädje betyder lika mycket i situationen de befinner sig i.
I växthusen är det "full rulle", Penséerna och Violerna är nästan slutsålda, men vi hoppas att vårvärmen ska börja kännas av så småningom så det går att börja plantera också andra blommor utan att behöva vara rädd att de fryser bort. Säsongspersonalen börjar också vara på plats, Liina och Martina har jobbat några veckor nu, Sofi börjar i dag, Korshee och Maina börjar sin språkpraktik för denna period så nu väntar vi bara på att Ida, Sanni, Rebecca och Mia-Lina ska komma och hoppa in på försäljningen nu som då. Med andra ord, "snart blir det sommar igen":)
Rosablommande ampeljordgubbe

Strawberry splash
Sommartiden i bilder blir i dag Pelargonen Strawberry splash och rosablommande Ampeljordgubbe, då känner man att det håller på att bli sommar på riktigt, tycker jag!

2 kommentarer:

  1. Alla ni på Petterssons kan bemöta era kunder! /hälsn. nöjd kund :)

    SvaraRadera
  2. Petterssons Trädgård23 maj 2012 13:38

    Ödmjukt TACK för de värmande orden. Hoppas alla alltid skall ha den känslan och att vi klarar av vår uppgift:)

    SvaraRadera