11 maj 2012

Morsdagstankar

Halloj på er!
Morsdagen närmar sig, det har säkert de flesta under kontroll. Vill dela med mig av en trevlig berättelse en av sönerna skickade för något år sen, kommer här i förkortad version. Det berättades om en pojke och hans mamma. En helt vanlig mamma satt och fyllde i en enkät i en tidning, hon kom till en fråga som löd: "anser du att du är normalviktig?"
Mamman gav frågan vidare till sin son som tittade upp och svarade: "nä-e mamma, du är inte normalviktig, du är jätteviktig!"
Vartefter åren går börjar man inse hur "jätteviktig" mamma faktiskt är. Personligen handlar det då om tryggheten, kärleken, lärdomen och uppfostran man själv fick och som man själv som mamma försökt ge vidare.
Visserligen går det ju inte att med presenter försöka kompensera det man fått men inte kan jag heller tro att det är helt fel att komma ihåg varandra med något man vet blir till glädje, då behöver det ju inte handla om mycket pengar och dyra saker, men säkert kan vi alla komma på något som gläder mamma!

Ute är det inte det bästa vårväder man kan önska sig, men i växthusen är det riktigt trevlig vårstämning.
Blommorna blir vackrare för var dag, de knoppas och blomstrar och husen börjar lysa av alla de färger.
I bland får man känslan att man skulle vilja stanna tiden och bara njuta av hur det är när husen är fyllda med blommor, för det är så fint när det blommar överallt.
Marguerithe som börjat blomma

De finaste Citrus träd man kan tänka sig

Curcuma (Tulpanmeja) och Hortensia

Upplysningsvis så finns vi på plats i morgon mellan klockan 9 och 15, alla kunder som dyker upp ska få en liten "present" att njuta själv eller ge vidare, så länge lagret räcker. Välkommen!3 kommentarer:

 1. Hej på dig! Int råkar du veta vad stjärnöga-osteospermum heter suomeksi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det oficiella namnet suomeksi är Tarhatähtisilmä, men brukar till vardags bara kallas Tähtisilmä :)
   Hälsningar Stina

   Radera
 2. Jasså he var faktiskt så enkelt!:) Jag funderade det , men sällan är det ju direkt översättning...Tackar!:)

  SvaraRadera