17 april 2012

Kalamondin och Bacopa

Tänk va bra, att inte alla dagar är lika tröga som denhär. Otroligt så vädret påverkar och i dag har det ju varit en väldigt snöig och grådaskig dag...snark...zzzz. Det är i alla fall bra att det inte blev riktigt som utlovats, ända upp till 10 cm snö! till all lycka  har det hållits på plus sidan, så aprilsnö är som fåragö...
I dag skall jag visa min Kalamondin som blommar och doftar så gott, så gott. Den påminner om när vi var på Cypern för ett par år sen, då Apelsin och Citron spred sin angenäma doft omkring sig. Vad skönt att drömma sig tillbaka till trevliga händelser och upplevelser med hjälp av doft och andra sinnen som man har. Det gör ju att vanliga vardagar får sin guldkant.

Bacopa

Kalamondin
En annan bild är av två olika nyanser Bacopa, som ännu ska växa till sig ordentligt innan det är dags för utplantering, men snabbt går det. Detta år finns alltså tre nyanser i vårt växthus, vit, rosa och lila. Färgrna är starkare i verkligheten men jag är inte så bra att få till dessa foton så jag hoppas ni i varje fall får en aning om hur det ser ut (den som har möjlighet får naturligtvis komma och se alla blommor live, det bjuder vi på:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar