15 mars 2011

Växtkraft



Det är i dethär skedet som växthusodlande är mycket angenämt. En ny säsong och ännu inga försäljningsbekymmer :)! Till vänster syns situationen bland morsdagsrosorna och till höger syns glädjen över att få befinna sig i moffas och mommos växthus.



Diverse sommarblomssticklingar växer och har sig hos oss liksom tulpaner (till höger). Vi odlar våra snittulpaner själva och tar fram korgar med tulpanlökar ur den så kallade lökkällare (mörk, kall plats där lökarna fått vila under vintermånaderna) efter behov och åtgång. Inför påsk kompletteras tulpanodlingen med påskliljor.



Amplarna är redan fyllda med sticklingar (till vänster: hängpelargoner) liksom en hel del av våra tolvcenttare. Det vill säga, de sommarblommor som odlas i krukor med 12 centimeters diameter. Ah, trots att jag under 24 års tid har fått uppleva livskraften i de Petterssonska växthusen så kan jag inte sluta fascineras över de växande små plantorna. Tänk att det kan finnas så mycket liv i ett litet frö. Nåja, nu ska jag sluta innan dethär blir alltför djupt :)! Ha det bra och kom ihåg att njuta av den stundande våren! I Esse är det en bit kvar till vår men tack vare den värmande solen så tar det sig för varje dag som går - härliga tanke!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar