24 november 2010

1:a adventTänka sig, på söndag är det dags att tända det första ljuset. Härligt! Nu stundar förhoppningsvis mystider med såväl glögg som pepparkakor och annat skoj. För den som söker juliga dryckesalternativ till glögg så kan Petterssons i år erbjuda en trevlig nyhet i form av té latte. Petterssons testpanel bestående av såväl stora som små ansåg att drycken (som bör blandas med mjölk och värmas) var verkligt lyckad! Té latten smakar lite som en blandning av pepparkaksdeg och mjölk och konstaterades passa speciellt bra efter snögubbsbygge eller efter andra kalla uteaktiviteter.

På tal om små så finns för tillfället olika adventskalenderalternativ framsatta i affären. Textilkalender med ringar från Serholt samt luffarslöjdsalternativ från Affari med såväl "lapphållare" som krokar. Som vanligt är det upp till var och en att vara så ambitiös eller påhittig man vill gällande innehåll i kalendern (godis? små paket? skojiga aktiviteter? en sagoföljetong? fribiljetter t.ex. i form av att slippa bädda sängen? en rolig vits? gåtor? pyssel?).

För adventsmys i övrigt rekommenderas Loftets bleckplåtslyktor varmt. Hantverk från Kyro när det är som bäst! I alla fall jag tycker att handgjorda saker från nära håll har hög stämningspotential. En potentiell julklapp åt någon som gillar saker som är gjorda med känsla?

2 kommentarer:

  1. vad kostar kalendern på bilden?

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för frågan! Serholt-kalendern med ringar kostar ungefär 25,26,27 €. Minns inte det exakta priset och är inte på plats i affären för tillfället men något däromkring :)... Trevlig måndag!

    SvaraRadera