23 juni 2010

Midsommar!För att citera Ernst Kirchsteiger så skulle samhället bli "trevligare och vackrare" om folk skulle köpa hem snittblommor oftare. Jag håller med Ernst och anser att man definitivt i samband med midsommarhelgen kan köpa hem något trevligt (utan dåligt samvete)!

Mina rekommendationer när det gäller snittblomsinköp är att man skall gå till blomsteraffärer med ett öppet sinne. Blomutbudet kan variera ganska mycket beroende på säsong och affär, välj blommor som ser fina (och stadiga och fräscha) ut för dagen (och som passar ihop med den miljö de skall placeras i)!

Om man känner sig på pysselhumör inför midsommar så kan man vid behov ta inspiration av de fem olika alternativen på bild. Allt man behöver är en eller två glascylindrar (en rund, hög glasvas... den ultimata vasen som borde finnas i varje hushåll :), blommor samt eventuellt lite band och ljus.

Högst upp på bild finns en rundbunden rosbukett (olika rosa rosor, salal-blad samt läderblad). Buketten är placerad i en mindre glascylinder fylld med vatten. Rosbukett-cylindern är i sin tur placerad i en större cylinder fylld med rosblad. När man binder en rund, nätt bukett är det viktigt att tänka på att hålla bindpunkten (alltså, var man binder ihop buketten) högt upp samt att placera blomstjälkarna så att de bildar en spiral...Om man vill göra det enkelt för sig men ändå få en jättefin bukett kan man köpa ett fång lejongap och placera dem i cylindern.

Ett annat alternativ är att placera ett ljus i cylindern, fylla på med lite vatten, placera några små knappkrysantemer på sidan om ljuset samt binda ett trevligt band runtom vasen. Enklare kan det inte bli!Jag fick en släng av fosterlandskänslor idag så därför kom en Finlands-bukett till! En liten cylinder fylldes med vatten, vita gladioler och blå riddarsporrar. Den placerades i sin tur i en större cylinder fylld med björkris (midsommar personifierad).

Ett "tittskåp" kan också enkelt fixas ihop! I botten av cylindern placerades lite (ordentligt avskurna) hortensior och en pion. Det hela kröntes med lite apgräs.

Som ni märker; det behöver inte vara speciellt svårt att göra egna trevliga arrangemang!

1 kommentar:

  1. Hi, I'm italian blogger and I arrive your blog by Lundagard.blogspot; I love gardening and flowers..etc...and work in my "orto"...
    I hope see you soon

    SvaraRadera