08 juni 2010

Lägesrapport



I dessa tider har åtminstone inte Janne problem med att sysselsätta sig. Vi övriga hos Petterssons har väl i och för sig inte heller problem med att hitta jobb. Det som upptar allas vår tid för tillfället är förstås kundbetjäning, bevattning och andra vardagliga göromål men utöver detta skall en hel del jobb fixas på parti-sidan. Varje vardagsmorgon kl. 8 skall Jannes blombil vara packad och klar så att han kan köra iväg med blomster och blader.



Blommorna säljs till blomsterhandlare och till andra inköpare. För tillfället säljs blommor längs tre olika rutter. Distriktet sträcker sig i stora drag från Esse till trakterna kring Karstula.



Att jobba på familjeföretag har definitivt sin charm fastän det ibland kan vara påfrestande. Dock ser ju både David till vänster och Janne till höger alldeles jättenöjda ut med sin situation :)! Som skrivande dotter kan jag försäkra er om att det är spännande att jobba med sina föräldrar, de tycker antagligen samma sak gällande att arbeta med sina barn :).



Under långa arbetsdagar i lastbilshytten krävs både kaffe, mineralvatten och banan. Ibland (främst före jul och före midsommar) frågar vi oss nog på Petterssons om det är värt att sätta såpass mycket tid som det görs på företagandet. Ibland skulle det vara ganska skönt att bara få "gå" till ett jobb och jobba sina "normala, utsatta" timmar. Å andra sidan är det onekligen härligt och fantastiskt att själv få bestämma och planera!

-------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar