23 februari 2010

LägesrapportSåhär ser läget ut för tillfället i växthusen. Efter en liten viloperiod i januari börjar livet spira igen.
En del pelargonsticklingar dök upp i förra veckan. De omskolades i rask takt...Violerna och penseérna är hårt på gång uppe i glashuset/affärsbyggnaden! Tala om skapelsens små under...Engelska pelargonsticklingar och Morsdagsrosor dök också upp förra veckan. Dessutom lär Hortensia-sticklingar och en del annat anlända till Petterssonsvägen denna vecka. Härligt! Det börjar ta sig igen!
Några visa kineser har nångång myntat uttrycket "Den som har en trädgård och en boksamling saknar intet!". Vilken tur att Janne och Stina har både och :) Ofta känns det nog som ett privilegium att få jobba på en trädgård. Å andra sidan är det kanske inte så romantiskt som folk ibland har uppfattning om (?). Tidspress finns (liksom på de flesta andra jobb) så ens relation till blommorna är inte sådär jättepersonlig... Vi pratar alltså inte med och klappar inte blommorna :) Arbetet går helt enkelt och kallt ut på att få alla sysslor utförda så effektivt och snabbt som möjligt (förlåt mig om jag raserar någons världsbild :). Ja, och tyvärr så klär sig ingen av oss i snickarbyxor eller halmhatt, fastän det onekligen skulle vara lite piggt...

------------------------------------

4 kommentarer:

 1. Vad förkastligt att ni inte bär halmhatt ;) Fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Inte sant ;) Kanske vi borde omprioritera lite... Tack!

  SvaraRadera
 3. Kanske vi kan göra halmhattarna och snickabyxona till årets grej. Jag menar, för nått år sen var det crocsen så varför inte halmhattar. :)

  SvaraRadera
 4. Hallå Ingela! Det bör tas upp till diskussion :)

  SvaraRadera