05 februari 2010

Cult-designDet är intressant med tycke och smak! Jag fascineras över och undrar; vad är det som gör att vi människor tilltalas av olika saker? Är ens "smak" något inlärt (något man fått med sig hemifrån) eller något som finns i ens personlighet från första stund? Hmm... Eller är delar av ens smak enbart något som tidningar, tv, helt enkelt omgivningen har lyckats pracka på en? Onekligen så påverkas man ju (vare sig man vill det eller inte...) av uttalanden om vad man borde gilla och ogilla...Att jobba på Petterssons leder till att man ibland ifrågasätter både sitt eget och andras omdöme gällande smak. Saker och kombinationer som man själv anser vara mycket smakfulla kan allt som oftast ratas av kunder. Till och med enkla, neutrala, harmoniska grejer som Cult-produkter (vitt porslin, inte extremt åt något håll) delar folks åsikter... Fascinerande!

2 kommentarer:

  1. Ja, smaken är som baken... Eller hur det nu var :) Tror nog att vi påverkas rätt långt av trender och vår omgivning! Cult-design har dock en hel del neutrala och tidlösa produkter som borde smälta in var som helst.

    SvaraRadera
  2. Sant och vist Eirikas :) Jag skulle dock så gärna vilja tro att jag har total makt över min egen smak, men antagligen är väl fallet inte så...

    Hoppas att ni alla mår bra! Ses efter några dagar!

    SvaraRadera