19 maj 2011

Sommarblomssäsong på intågande



Sköna maj, annat kan man inte säga, men oj vad det vore trevligt om dygnet skulle ha lite flera än 24 timmar. På Slätkulla hinner vi inte riktigt med allt vi skulle vilja men å andra sidan är det väl såhär livet ibland är.

Sommarblomssäsongen har kommit igång sådär smått, Janne har börjat sälja blommor i parti och här hemma märker vi att folk börjar bli trädgårdssugna. Årets margueriter blir jättefina liksom de rosa snöstjärnorna (till vänster).



Här syns lite blomsterhav och de sommarblommor som har stått sig genom alla tider - petunior (till vänster) och pelargoner (till höger).



På tal om pelargoner så kan vi presentera en nyhet i år, nämligen "Emilia" med mycket nätta blom. Till höger på bild finns också en trevlig, om än inte ny för i år, pelargon. Nämligen, "Angel eyes".



Till nyheterna hör också den rosa dubbelblommiga och den polkagrisrandiga, enkla surfinian. Fina blir de och de behöver ju ingalunda hängas upp bara för att de är planterade i amplar. De skulle göra sig alldeles utmärkt i krukor och lådor!



Oj hjälp, det blev mycket rosa i detta inlägg men jag måste bara få visa den nygamla verbenasorten - trevlig va? Verbena doftar alldeles fantastiskt och den finns också i andra färger. I sortimentet i år finns förstås också alla möjliga varianter av tacksamma million bells. Tacksam på så sätt att de inte behöver plockas (de utblommade blommen ramlar bort av sig själv) och skötas så extremt noga. Million bells får representeras av en knubbig vit variant.

Over and out, nu ska resten av dagen ägnas åt att bland annat hålla blommorna vid liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar