20 augusti 2010

Jul i vårt hus...



Medan andra (kanske?) tar ut det sista av sommaren så förbereder vi på Petterssons oss inför julen. Redan för tre veckor sedan dök de första julstjärnorna upp och de senaste torsdagarna (leveransdagarna) har därför gått i torvkrukandets och omskolningens (planteringens) tecken. Stjärnorna kommer i flera omgångar vilket gör arbetet mera praktiskt för oss. Vi hinner med annat jobb mellan varven och dessutom bidrar detta till att olika storlekar uppkommer (den första satsen knips, förgrenas och blir flerstjärniga, den sista satsen knips inte och förblir därför enstjärniga).



Sticklingarna kommer i lådor/fack till Esse från Italien och består av en mängd olika sorter. Bland årets nyheter finns bland annat stjärnor vid namn "Primero glitter" och "Limoncello". Sammanlagt lär ca. 20 000 julstjärnor drivas upp i växthusen på Slätkulla i år.



För att komma i bra stämning och för att ge julstjärnorna ett gott välkomnande brukar det ofta, under tiden sticklingarna planteras, nynnas och visslas på diverse julsånger. "Hej tomtegubbar..." i slutet av juli/början av augusti skall aldrig underskattas :)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar