28 oktober 2013

Måndagstankar

I bland blir det inte som man tänkt. Hade ju tänkt uppdatera bloggen oftare, men det blev ett avbrott.
Livet rullar på och så omprioriterar man. Saker som man inte kan påverka hör ju också till livet.
Har i dag fått ha ledig dag och bla. baka bröd, njutning för mig. Känner också stor tacksamhet över familj och vänner man har omkring sig.
På jobbfronten rullar det på, bla jättetrevliga saker från Miljögården har anlänt. Julsakerna får vänta till efter Farsdag, så tycker vi hos oss:) men då börjar vi på allvar vänta på Julen!
Dagens uppmaning: Leta glädjeämnen, små och stora, de finns garanterat.
Glädjeämne, vi har en spis och ved så vi kan elda en skön brasa!

12 oktober 2013

Städning

Den här veckan har det varit städning på programmet hos Petterssons. Städningen har varit av kalibern: såg, handkraft, traktoranvändning, Ekopunktleverans och tändstickor.
Ännu är det inte klart, men nog har det blivit en hel del bättre.
Det har också kommit in mer rengöringsmedel från Maison Belle denna vecka. Maison Belles produkter är helt naturliga, effektiva och så doftar de så gott! Som en kund uttryckte det, de är beroendeframkallande, när man väl börjat använda dem duger inget annat.
Ann Bäck levererade bla mer disktrasor åt oss för en tid sen, otroligt bra och ekologiskt nedbrytbara.
Maison Belle och Ann Bäcks trasor, oslagbar kombination!

Ann Bäcks fina disktrasor
Maison Belle produkter
Fina blommor, Phalaenopsis, fullkomnar städningen




08 oktober 2013

De oumbärliga stearinljusen

Obönhörligen är det en väldigt mörk årstid vi lever i ännu mörkare lär det ska bli. Men, var inte rädd för mörkret tänd ett litet ljus, det hjälper dig att hitta rätt på vägen... så sjunger vi i en barnsång och så rätt, så rätt. Hos oss tänds det ofta ljus och då vita ljus från Affari, för att vi säljer dem i vår butik och för att de är såå braa! De ryker inte, rinner inte och har otroligt lång brinntid, favorit alltså.


Man kan aldrig ladda upp med för mycket ljus!

Affaris mysiga ljuslyktor

05 oktober 2013

Oktoberfavoriter, som är favoriter året om.

Vill önska en trevlig Oktoberhelg med några av mina favoriter. Det här med layout är inte min grej, få se om jag någonsin klarar av att få till det? Fotandet sen, har inte heller varit min starka sida, är förvånad att jag själv kan se vad bilderna föreställer, men jag jobbar på det :)....
Hortensiakrans i sovrumsfönstret
Lampa från Serholt

Västergårdens té


Hortensia som snittblomma

Blivande morotskaka, börjar dofta från ugnen nu!

02 oktober 2013

Höstplantering

Eftersom sommarblommorna radikalt ratades här om kvällen har höstblommor planterats vid entrén så att den som dyker upp ska känna sig välkommen! Tycker det är skoj att det faktiskt finns valmöjligheter också här på våra breddgrader. Hos oss blandades naturligt röd Calluna med brokig Murgröna och Silvertråd i den svarta kruka som tål vintertemperatur.
Tillsvidare är jag nöjd så här, men längre fram mot Allahelgonshelg och Advent torde det dras hem granris, mossor och annat naturmaterial om jag känner fru P. rätt:)