25 mars 2011

Maison belle



Med tanke på eventuell fredagsstädning så ägnas dagens inlägg åt en presentation av en ny produkt. Eller ny och ny, den har nog funnits i Finland i några år redan, men ny för oss på Petterssons - Maison belle.

Maison belle eller "Vackert hem" är, som ni säkert listat ut, städ- och tvättmedel. Det fina med produkterna är att de, förutom att de ser trevliga ut, är miljövänliga och barnsäkra. Alla produkter, oberoende av om det handlar om fönstertvätt, tvättmedel eller wc-rengöringsmedel, är fosfat-, ammoniak- och blekmedelsfria. Det handlar alltså om grejer som är snälla mot både människa och miljö, något som Cif och Fairy inte kan erbjuda... Hos Petterssons har vi bullat upp med lite olika varianter av Maison belle. Välkommen in att dofta, läsa och begrunda!

Ps. Dessutom är produkterna prisvärda och rengör mycket bra! Petterssons testpanel gav produkterna fem disktrasor av fem möjliga!

21 mars 2011

Glad måndag!





Jag har hört att det är svårt att fotografera barn, men efter att ha ägnat tid åt att försöka föreviga den Petterssonska personalen på bild så är jag svårövertygad om det påståendet. Att fota vuxna behöver inte heller vara lätt. Speciellt inte pratglada vuxna som har svårt att stå still. Under den aktuella fotosessionen blev en bild av femtio bra, den kan beskådas i bloggens högra balk under rubriken personal. Man kan fråga sig om det var fotografen eller objekten som hade problem med att fokusera under den aktuella fredagmorgonen :)! Oberoende av så tycker jag att det finns en charm i halvtaskiga bilder och vill på detta vis önska er alla och speciellt Stina, Janne, Sune och Helena en trevlig måndag!

15 mars 2011

Växtkraft



Det är i dethär skedet som växthusodlande är mycket angenämt. En ny säsong och ännu inga försäljningsbekymmer :)! Till vänster syns situationen bland morsdagsrosorna och till höger syns glädjen över att få befinna sig i moffas och mommos växthus.



Diverse sommarblomssticklingar växer och har sig hos oss liksom tulpaner (till höger). Vi odlar våra snittulpaner själva och tar fram korgar med tulpanlökar ur den så kallade lökkällare (mörk, kall plats där lökarna fått vila under vintermånaderna) efter behov och åtgång. Inför påsk kompletteras tulpanodlingen med påskliljor.



Amplarna är redan fyllda med sticklingar (till vänster: hängpelargoner) liksom en hel del av våra tolvcenttare. Det vill säga, de sommarblommor som odlas i krukor med 12 centimeters diameter. Ah, trots att jag under 24 års tid har fått uppleva livskraften i de Petterssonska växthusen så kan jag inte sluta fascineras över de växande små plantorna. Tänk att det kan finnas så mycket liv i ett litet frö. Nåja, nu ska jag sluta innan dethär blir alltför djupt :)! Ha det bra och kom ihåg att njuta av den stundande våren! I Esse är det en bit kvar till vår men tack vare den värmande solen så tar det sig för varje dag som går - härliga tanke!

08 mars 2011

Nytt!



Nåja, nu är lite roligheter på gång i Petterssons-affären. Resultat efter Stina och Jannes besök på Forma-mässan i Helsingfors börjar visa sig. Med jämna mellanrum dyker beställda varor upp. De trevliga fågelburarna och krukorna med härlig patina är exempel på vad som har anlänt.

Fågelburen hör väl kanske egentligen till kategorin "inte direkt livsnödvändigt" men faktum är att jag är helt såld på den i alla fall. Tänk vad mycket skoj man kunde hitta på av buren till påsk. Den vore ju en perfekt grund för arrangemang och installationer. Fjädrar, blommor, ägg... hmmm... en påskmobil vore grejer!

02 mars 2011

Plastic fantastic!


Tjoho, nu är även gavlarna inplastade på det blivande kundväxthuset. Vi ser framemot en vår och en sommar med nya möjligheter!