23 december 2010

GOD JUL!


Nu börjar det snart bli dags att plocka fram finporslinet och finkläderna samt stilla sig inför julhelgen. Vi önskar er kära läsare massvis med julefrid och en hel hop med julefröjd! Vi vill samtidigt tacka alla våra fantastiska kunder, utan er skulle Petterssons inte finnas!

22 december 2010

Dan före dan före dopparedan...



Nu börjar julstämningen infinna sig på riktigt! Som barn i en familj med växthusverksamhet finns det vissa saker som ger mer julstämning än andra. Till exempel att blickarna bland nära och kära är lite tomma och att man går hög på kaffe och socker - mat är överskattat i dessa tider :). Imorgon finns vi på plats mellan 9 och 20 i affären och under julafton finns, som traditionen bjuder, Janne och Ida med förstärkning av Johanna på plats mellan 9-13. Liksom ifjol tänds ljusen i affärsgranen kl.12. Vi gläds storligen av besök!

20 december 2010

Nyblom & Kollén



Hej på er! Jag vill bara berätta att det för tillfället finns jättefina, juliga kuddfodral och söta ostband (de kan förstås också användas till allt möjligt annat, till exempel till att pynta upp krukor, ljus och vem vet vad med...) från Nyblom & Kollén till försäljning i Petterssons-affären. Det var bara det jag ville ha sagt, over and out...

19 december 2010

Söndagsfrid!



Trots att något av det bästa med jobbet i Petterssons-affären är kontakten med kunder så är det onekligen ganska fridfullt med en söndags-stängd affär mitt i julstressen. Idag har det retts upp och "pynjats" (det märks kanske vilka de personliga julblomsterfavoriterna är... Hyacinter och amaryllis - det är jul enligt mig :) i affären inför en förhoppningsvis intensiv julveckan! Ni är förstås varmt välkomna till oss!

14 december 2010

10 dagar kvar!



Nåja, nu börjar de flesta av våra beställda affärsvaror vara på plats. En hel hop trevliga julblommor kom häromdagen - julrosorna (till höger) och de vita ardisiorna (till vänster) på bild är några exempel. Affärens växthusdel är härligt välfylld av fina blommor! Välfylld är också present- och grejavdelningen. I veckan har trevligheter från Affari (ljuslyktorna på bild och en hel del annat ljusrelaterat) och Ib Laursen (bland annat lite "Leila-skålar" och ljuslyktor) anlänt. Ännu kommer lite glögg och annat gott från fantastiska Rosala handelsbod att dyka upp - hurra! Det som tyvärr inte kommer att dyka upp i år är Willow Trees omtyckta "Den heliga familjen". Tragiskt nog strular båttransporten vilket innebär att inga av Willow Trees produkter anländer till Finland innan jul. Hos Petterssons kan vi för tillfället bara erbjuda "De tre visa männen" och "Julängeln". Tråkigt men sant. Å andra sidan handlar det ju glädjande nog bara om att materiella ting uteblir och inget desto värre!


12 december 2010

12 dagar kvar!



Hemska saker så tiden rusar iväg! Det är mindre än två veckor kvar till jul och hos Petterssons börjar den rätta julstämningen infinna sig. Härligt! I dagarna infinner sig även extra personal vilket är behövligt med tanke på vad allt som borde genomföras innan julafton. David och Lisen har varit på plats redan en vecka, jag (Ida) anslöt mig på heltid i slutet av förra veckan, Linda kommer att vara på plats lite mellan varven och Johanna anländer nästa vecka. Janne, Stina, Helena och Sune är på plats som vanligt, ja, fast Janne syns ganska sällan till i och med att han är ute på vägarna med sin lastbil och säljer blommor i parti.

Från och med imorgon håller vi upplysningsvis under vardagar öppet mellan kl.9-20. Inkommande lördag finns vi på plats mellan 9-15. I samband med upplysningstemat vill jag också berätta att Petterssons finns på gågatan i Jakobstad imorgon (måndag 13.12) i en av julstugorna utanför stadshotellet. Jag och Linda ska trotsa vädrets makter (enligt väderleksprognosen lär det bli KALLT!)... I teorin ska vi finnas på plats mellan kl.12-21 :)! Hoppas vi ses!