29 juli 2010

Rapport från gammaldagstorg



Så trevligt det var att uppleva gammaldagstorg! Glada människor, en mycket sympatisk bordsgranne i form av en bleckplåtslagare och ett fantastiskt väder, vad kan man mera begära av en marknad?! Vi från Petterssons (Ida och för dagen inhyrda Linda) stod och log saligt 7 timmar i sträck... Sen lämnar jag berättelsen om hur minerna såg ut efter de sju timmarna åt er fantasi. Detdär med att packa ner bord, blommor och saker och att lasta bilar tär onekligen :).

22 juli 2010

Petterssons goes gammaldagstorg



Hos Petterssons förbereder vi oss för tillfället på att göra premiär på gammaldagstorg (som går av stapeln inkommande lördag i Jakobstad - varmt välkommen!). Vi tror och hoppas att det kommer bli trevligt värre! Tack och lov så blir solrosorna färdiga exakt till lördag, basilikan likaså (det är alltid lite spännande att odla enligt en exakt tidtabell...). Utöver solrosor och basilika kommer vi att sälja övriga kryddor, tomat och gurka (tyvärr inte våra egna - dock närproducerat!), krukväxter, snittblommor och lite grejer ur vårt sortiment. Man hittar oss någonstans på torget - kom hjärtans gärna fram och säg hej :)!

08 juli 2010

Sommar och sol!



Hurra för sommar och sol! Jag hoppas att alla med semester har möjlighet (och förstånd) till att njuta ordentligt av livet (och av det fantastiska vädret)! Om jag hade semester skulle jag se till att hålla långa frukostar, i sällskap av trevliga flingskålar, och dessutom skulle jag se till att packa strandväskan så ofta som möjligt.



Därutöver skulle jag se till att alltid hålla kaffepaus nära en kruka med lavendel.



Grundliga genomläsningar av diverse tidningar och ett och annat fotbad skulle definitivt också företas...



...liksom lite bakning i en "Leila-skål" . Nypotatis borde dessutom skördas ur potatislandet!



Nu är dock situationen den att dagarna fylls med Petterssons-jobb. Detta har förstås sin charm, men, just idag när termometern steg mot 40 grader och när den andra litern vatten slank ner kändes inte växthusjobbet speciellt charmigt eller spännande. Jag hoppas att ni som är lediga njuter för mig också! (Och javisst, semestern lär nog absolut hinna upp mig sen i augusti - man behöver bara tycka sådär lite lagom synd om mig och mina kollegor :)!

01 juli 2010

Livstecken



Hos oss på Petterssons har personalmängden minskat drastiskt den senaste veckan (stolmängden i kafferummet är inte längre vad den brukar vara...). Efter midsommar lugnar alltid handeln ner sig ganska rejält vilket resulterar i att en del sommarfåglar (Henrik, Ingela, Johanna och Linn) får flyga iväg mot andra utmaningar och i att en del av stampersonalen (Sune och Helena) får semester. Petterssons grillfest förra veckan satte å andra sidan, i mitt tycke, ett värdigt slut på sommarsäsongen.

Trots att vi är färre människor på trädgården betyder det ju dock ingalunda att vi har har gett upp varken blomhandeln eller livslusten. För tillfället rear vi och har oss. Fina sommarblomsfynd kan definitivt hittas!